Dogsupport staat sinds 2008 garant voor een wetenschappelijk onderbouwde, beloningsgerichte begeleiding van uw hond.

Ik werk daarbij niet alleen aan het (gewenste) gedrag van uw viervoeter, maar heb daarbij ook aandacht voor zijn emotioneel welzijn en de relatie tussen baas en hond. 

Honden worden (vooralsnog) niet afgeleverd met een handleiding. Kersverse, maar ook gepokt en gemazelde hondenbaasjes moeten zelf hun weg zoeken in hondenland en stoten daarbij vaak op cowboyverhalen en fabeltjes over hoe ze hun vriend nu het best moeten aanpakken. De uitvoering ervan leidt vaak tot een deuk in de vertrouwensband tussen baas en hond. Soms ziet men wel het gewenste gedrag verschijnen, maar gaat men voorbij aan de fysieke en mentale stress die de hond (intussen) ervaart. 

Daarom kies ik ervoor te werken op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten in het gedrag van honden én trainen we beloningsgericht. Deze aanpak heeft het mooiste resultaat: een tevreden baas (want hij bereikt wat hij wil) en een blije hond die graag 'werkt' voor zijn baas en vertrouwen heeft in diens leiderschap. Een ontspannen relatie dus, op basis van wederzijds respect. 

Een tweede troef is de kleinschalige en persoonlijke aanpak. Voor een aantal honden is de reguliere hondenclub gewoon 'teveel'. Ze zijn afgeleid en ervaren (blokkerende) stress door de aanwezigheid van teveel prikkels (andere hondjes, baasjes, ...). Ze zijn op dat moment niet in staat om hetgeen we willen overbrengen, te leren. Ik geloof dat het voor iedere hond belangrijk is tijdens de training het gepaste niveau van prikkels aan te bieden. Niet teveel honden samen, niet teveel afleiding; net genoeg. Door de bewust kleinere groepen kan ik ook veel meer observeren wat er tijdens de les gebeurt en op maat bijsturen. Dit is een groot voordeel omdat zo trainingsfoutjes in de kiem kunnen worden aangepakt.