In een klein groepje leren en oefenen samen met je hond .

Doelstelling

Met mijn cursus probeer ik de voordelen van in groep te trainen te combineren met de voordelen van in alle rust te kunnen trainen. Andere honden in de omgeving tijdens training zijn goed omdat de hond dan leert om andere honden links te laten liggen. of bij de "andere honden verdraagzaamheidsprogramma" leren ze meerdere honden te accepteren in hun nabijheid. worden de omgevingsafleiding echter te groot, en dit is voor elke hond anders, zal de hond bijna niks geod leren maar wel veel ongewenst gedrag gaan aanleren.

 

Puppycursus

In onze puppycursus horen maximum 6 puppy's. Als hondenbaas krijg je hier een mix van theorie en praktijk aangeboden. We werken aan een aantal basisvaardigheden zoals niet springen op bezoek, zit, lig, sta en blijf, maar ook wandelen zonder trekken aan de leiband en 'moeilijker' zaken zoals ..... Het is echter meer dan het leren van deze vaardigheden alleen: door de manier waarop we het aanpakken, groeit het vertrouwen van pup in zowel zijn baas als in zijn eigen kunnen. Een vrolijke, stabiele pup is ons doel. Ook het lichamelijke aspect van een snel groeiende pup verliezen we niet uit het oog: we bieden hem oefeningen waardoor hij zich bewust wordt van zijn lichaam en het op de juiste manier ontwikkelt. 

 

Vervolg

Deze cursus wordt opgevolgd door de cursussen 'jonge hond 1' en 'jonge hond 2'. Daarin bouwen we verder op de puppycursus, leren nieuwe vaardigheden zoals ... en werken we verder aan de lichamelijke ontwikkeling. We bereiden je ook voor op een spannende fase in het hondenleven: de puber-tijd en reiken je concrete handvaten aan om hier heelhuids door te komen :-).

 

In real life Mijn hond luistert ... op het plein maar niet zo goed erbuiten

Deze cursus is bedoeld voor geleider en hond waarvan de hond een basis gehoorzaamheid heeft maar die het moeilijker heeft buiten het vertrouwde trainingsplein.

De cursus bestaat uit 8 lessen en zal anders dan de gewone cursussen op verschillende plaatsen doorgaan. het max aantal honden wordt hier op 5 gehouden.

 

Andere honden verdraagzaamheidsprogramma

HELP mijn hond heeft problemen met andere honden. Niet elke hond vindt het even leuk om te spelen met andere honden en ik denk dat daar ook niks verkeerd mee is. Maar als je wilt genieten van en wandelen met je hond, is het leuk dat je hond niet bij het voorbijwandelen van elke hond helemaal uit zijn dak gaat. Deze cursus start met enkele privé lessen waar de basis oefeningen uitgelegd worden die daarna gebruikt worden in de cursus Hoe wordt er gewerkt en wat heb je nodig in de lessen: Bij Dog Support proberen we zoveel mogelijk te trainen op de beloningsgerichte manier, omdat het zowel fun is voor de hond als fun voor de eigenaar en het gevaar op agressie vermindert. Er wordt in kleine groepjes getraind (max 6 honden). Hierdoor kan elke hond, ook de gevoelige hond die snel overstuur is, optimaal leren tijdens de les. Ook de eigenaren kunnen dan beter begeleid worden.

Praktisch

Wat hebben we nodig en wat mag niet:
- een halsband die niet stropt of tuigje of gentleleader, 
- beloningen die lekker zijn voor de hond (m.a.w. wat jouw hond lekker vindt), 
- een speeltje dat zowel de hond als de eigenaar op het zelfde moment kunnen vasthouden.
- een matje waar de hond kan op liggen.
- een vaste lange lijn van ongeveer 5 m.  Geef de hond geen eten vanaf 's middags, zodat hij honger heeft en wil werken voor zijn beloningen (dit kan in sommige uitzonderingen, gedragsproblemen, anders zijn).

Plaats:

Normaalgezien gaan de lessen steeds door op de pleinen aan de Sint-Martinus kerk in Deinze (indien niet anders vermeld). Je kan op de parking rijden bij de tweede ingang eerste is enkel voor uitrijdend verkeer. Het adres is Kortrijkstraat 65 9800 Deinze.

pas op het eerste gedeelte van de parking moet men een blauwe parkeerschijf plaatsen !!!

Betaling

De betaling van de volledige cursus wordt voldaan op de eerste les cash of via payconic